3D Audio voor Virtual Reality

Het plaatsen van audio en geluid in 3D versterkt de beleving van Virtual Reality en 360º video

VR & 360º video
_

Virtual Reality (VR) en 360º video worden door bedrijven op steeds grotere schaal ingezet voor marketing en reclamedoeleinden, of als tool tijdens evenementen, beurzen en trainingen. Het gros van de 360º content bevat echter reguliere stereotracks en ook in VR is veel audio nog steeds ‘headlocked’. Door geluid te spatializen (te plaatsen in de driedimensionale ruimte) kan kijker/luisteraar de bron van het geluid lokaliseren en wordt de samenhang met het beeld vergroot. Wij zijn gespecialiseerd in het ontwikkelen en produceren van 3D audio en dragen op die manier bij aan de totaalbeleving van VR en 360º video.

SOUNDDESIGN

Goed sounddesign valt niet altijd op, maar is niet weg te denken om beeld en geluid naadloos samen te smelten. Niet bij traditionele video content, maar ook niet bij Virtual Reality en 360º video. Met spatial sounddesign maken we de beleving van VR en 360º video realistischer en intenser.

MUZIEK PRODUCTIE

Virtual Reality en 360º video content heeft vaak muziek nodig die één op één past bij de beleving en ervaring van het project. Met een groot netwerk aan artiesten, solisten, producers, en een eigen productiestudio zijn we in staat om de perfecte sound te creëren voor ieder project.

SPATIALIZEN

3D audio, of spatial audio, is van essentieel belang om een VR of 360º ervaring geloofwaardig te maken. Door geluid te spatializen (te plaatsen in een driedimensionale ruimte) en daarbij rekening te houden met de juiste afstand tussen objecten en de simulatie van reflecties, kunnen we audio voor 360º content en VR realistischer maken.

OPZOEK NAAR 3D AUDIO?

Ben je opzoek naar sounddesign, muziek of 3D audio voor jouw Vitrual Reality project of 360º video?

Wij helpen je graag verder!

MEER WETEN?

Wil je op de hoogte worden gehouden van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van 3D audio? Volg dan onze blog.